Petitie voor behoud extra terrasplekken Bramble: “Mooie toevoeging in de buurt”

nieuws
Foto: Erick Bakker

Wijn- en cocktailbar Bramble aan de Noorderstationsstraat in Stad dreigt haar uitgebreide terras in de zomermaanden kwijt te raken. Buurtbewoners zijn een petitie gestart om dit te voorkomen.

“Het café heeft zich de afgelopen jaren ontpopt tot een populaire plek onder bewoners uit de buurt, en voor mensen uit andere wijken”, schrijven de initiatiefnemers, die bewoners zijn van de Plantsoenbuurt. “Door de toenemende drukte werd het terras in de zomermaanden al snel wat te klein. Om te garanderen dat iedereen op het terras kan zitten, hebben de eigenaren twee parkeerplekken afgehuurd, waarvoor zij betalen en een vergunning hebben, waardoor van juni tot en met augustus twee parkeerplekken omgebouwd kunnen worden tot terrasplekken.”

Onlangs is er echter een klacht ingediend. “Er wordt gesteld dat door de twee parkeerplaatsen een andere invulling te geven, het zorgt voor een tekort aan parkeerplaatsen en hierdoor wordt het woongenot in de Plantsoenbuurt verminderd. Hierover zal een hoorzitting plaatsvinden, om te bepalen of deze parkeerplekken niet meer gehuurd morgen worden door Bramble. Wij zijn het hier niet mee eens en hebben een petitie opgestart. Wij vinden dit uitgebreide terras een toevoeging in de wijk.”

De petitie is de afgelopen dagen ruim 190 keer getekend. De petitie vind je op deze pagina.

Deel dit artikel: