Passant steelt horloge van agent, andere persoon verwondt politiepaard met terrasstoel

nieuws
Foto: Rick ten Cate - tencatefotografie.nl

In de binnenstad van Groningen moesten agenten in de nacht van zaterdag op zondag tot twee keer toe in actie komen vanwege vechtpartijen. Bij deze vechtpartijen werd een horloge van een agent gestolen en werd er een terrasstoel naar een politiepaard gegooid.

“In de binnenstad waren we bezig om een verdachte aan te houden”, schrijft teamchef Gerard de Jonge van de Groningse politie. “De verdachte verzette zich daarbij hevig waardoor er een vechtpartij ontstond. Bij de vechtpartij verloor een collega zijn horloge. Een passant steelt vervolgens dit horloge. Via de camera’s in de binnenstad konden we een scherp signalement verkrijgen. Later in de nacht kwamen we de bewuste persoon tegen en hebben deze aan kunnen houden voor diefstal.”

Korte tijd later ontstond er opnieuw een vechtpartij. “Hierbij waren vier personen betrokken. Collega’s zijn ter plaatste gegaan, en ook werden twee ruiters op politiepaarden gealarmeerd. Dit doen wij standaard om daarmee het incident af te schermen. Eén van de personen gooide vervolgens een terrasstoel naar het politiepaard. Het paard liep daarbij een snee op in het hoofd. We hebben deze verdachte aan kunnen houden.” Het is onbekend hoe het op dit moment met het politiepaard gaat.

Deel dit artikel: