Overvaller Primera Eikenlaan wacht jarenlange celstraf

nieuws
rechtbank

Justitie eist drie jaar cel tegen een 37-jarige Groninger die een klein jaar geleden een overval pleegde op een vestiging van Primera aan de Eikenlaan. En daar komen wellicht nog enkele jaren bij. Dat meldt RTV Noord.

De man bekende donderdag schuld voor de rechtbank aan het Guyotplein. Hij vertelde dat hij een drugsschuld moest betalen en vanwege die schuld met de dood werd bedreigd. De stadjer zag geen andere uitweg dan de overval. Daarbij bedreigde hij een medewerkster van Primera met een mes.

Hij dwong de vrouw de kassa te openen en ging er met een geldbedrag vandoor. Toen de vrouw om hulp schreeuwde kwamen omstanders te hulp. Eén van hen wist de overvaller te overmeesteren. De man werd in bedwang gehouden tot de politie arriveerde.

De man was eerder al veroordeel voor een overval in Emmen en voor drugshandel in Engeland. Een dag vóór de overval in de stad verklaarde hij voor de rechtbank in Groningen dat hij zijn leven inmiddels op de rit had. Daarbij verzuimde te vertellen dat hij schulden had. Justitie wil dat hij nu zijn resterende celstraf van vier jaar uit Engeland alsnog uitzit. De rechtbank doet over twee weken uitspraak.