Negeren stopbord en bijna botsing met lijnbus verraden bestelbus vol open blikjes bier en zakjes wiet

nieuws
Foto: Handhaving,Groningen via Instagram

Meerdere verkeersovertredingen en een bijna-botsing: handhavers van de gemeente Groningen hadden iets meer dan een week geleden snel door dat er iets niet in de haak was bij de bestuurder van een witte bestelbus in het centrum van Groningen. 

Volgens handhavers viel de bus in eerste instantie op, toen het voertuig bijna in botsing kwam met een lijnbus op het Emmaplein. Kort daarna reed het voertuig een deel van het Gedempte Zuiderdiep op, terwijl hier een stopbord stond.

Toen de bus eenmaal stilstond werd snel duidelijk waarom. In het voertuig lagen meerdere open blikjes bier en zakjes met wiet. Handhavers schakelden de politie in. “Na het afnemen van een alcohol- en drugstest sloeg de drugstest behoorlijk positief uit op THC”, schrijven de handhavers op Instagram. “Hierop is de bestuurder aangehouden en overgebracht naar bureau Rademarkt.”