Man trekt groot mes in binnenstad, politie gebruikt pepperspray tijdens aanhouding

nieuws
Foto: Rick ten Cate - tencatefotografie.nl

Een man is in de nacht van vrijdag op zaterdag aangehouden in de Groningse binnenstad omdat hij een groot mes had getrokken waarmee hij verschillende mensen bedreigde. Dat meldt de politie op sociale media.

“De verdachte werd uit een horecagelegenheid aan de Gelkingestraat gezet omdat hij daar ruzie maakte”, schrijft de politie. “Buiten ging het echter verder, waarbij de man een groot mes trok. Hiermee bedreigde hij meerdere mensen en riep ‘ik maak jullie dood’.” Politieagenten waren in de tussentijd gealarmeerd en hadden de verdachte al snel in het vizier. “Na het gebruik van pepperspray hebben we de verdachte aan kunnen houden. Tijdens de aanhouding werd één van de agenten in het gezicht gespuugd.”

De man is overgebracht naar het politiebureau waar hij zal worden verhoord. Het mes is in beslag genomen.