Komende drie dagen minder warm, maar temperatuur loopt volgende week weer langzaam op

nieuws
Foto: Couleur via Pixabay

De warmte van de afgelopen dagen is voorlopig even voorbij in Groningen. Vrijdag, zaterdag en zondag verlopen een stuk koeler, dankzij een aantal wolkenvelden die vanuit het noorden de provincie in stromen.

Vrijdag zal de zon zich iets minder vaak laten zien dan vandaag. In de ochtend en aan het begin van de middag schaduwen een aantal stapelwolken onze ster. Later op de dag klaart het wat op en zien we de zon iets vaker. De temperatuur loopt op naar een graad of twintig, bij een zwakke tot matige noordenwind.

Zaterdag zal de zon wat vaker te zien zijn boven Groningen. Veel effect op de temperatuur heeft dat echter niet, want het kwik wordt slechts een graad of twee hoger dan vrijdag. De wind draait dan iets richting het noordwesten en blijft matig. Zondag kent eenzelfde weerbeeld en de temperatuur loopt weer iets op, naar 23 graden.

Na het weekend blijft de temperatuur langzaam klimmen. Maandag zijn de laatste wolkenspoortjes verdwenen en stijgt de temperatuur weer een graad of twee. Woensdag en donderdag tikt Groningen waarschijnlijk temperaturen aan tussen de 27 en 29 graden, mogelijk nog iets warmer. De wind draait vanaf zondagmiddag richting het noordoosten.