IJsjes voor driehonderd bouwvakkers Aanpak Ring Zuid

nieuws
Foto: John Brouwer (Aanpak Ring-Zuid)

Ondanks de hitte gaat het werk aan de nieuwe, zuidelijke ringweg ook op deze tropische donderdag gewoon door. De driehonderd ijsjes die Aanpak Ring-Zuid en Combinatie Herepoort uitdeelden, zorgden voor enige verkoeling.

De koele traktatie werd op prijs gesteld, hoewel de meeste bouwvakkers de hoge temperaturen wel gewend zijn. Naast ijsjes en drinken hebben de meeste hun eigen voorzorgsmaatregelen al genomen. Sommigen beginnen deze dagen om 6 uur in de ochtend, zodat ze nog wat koele uren kunnen meepikken.

“Onze bouwvakkers werken niet op een airco-gekoeld kantoor, maar buiten, deels in de brandende zon”, schrijft Aanpak Ring-Zuid. “Daarbij moeten ze tijdens hun werk voor de veiligheid verstevigde laarzen en een helm dragen. De ijsjes werden dan ook op prijs gesteld!”