Hunze en Aa’s vindt beregeningsverbod nog niet nodig

nieuws

Waterschap Hunze en Aa’s vindt het nog niet nodig om een beregeningsverbod in te voeren in haar werkgebied. Dat maakte het waterschap maandagmiddag bekend. Woensdag wordt duidelijk of dat zo blijft.

Ondanks de droogte blijft het waterpeil in het zuidelijke en oostelijke deel van onze gemeente nog redelijk op peil, zo stelt Hunze en Aa’s. Ook in het probleemgebied van het waterschap (Zuid-Oost Groningen en Drenthe) geldt voorlopig geen beregeningsverbod.

Het blijft wel een klein beetje billenknijpen voor het waterschap, want woensdag wordt bekend of Noordoost-Nederland wordt ‘gekort’ op water uit het IJsselmeer. “Daarom attenderen we beregenaars erop dat, ondanks dat we het peil onder de huidige omstandigheden op hoogte kunnen houden, afstemming met andere beregenaars in hetzelfde gebied noodzakelijk is”, aldus het waterschap. “Bovendien vragen we, als beregening nodig is, dit zoveel mogelijk ’s avonds en ’s nachts te doen.”

Ook de kades in het werkgebied van Hunze en Aa’s zien er goed uit, besluit het waterschap: “De kaden die we in eerdere droge jaren moesten vernatten om scheurvorming te voorkomen, zijn in de afgelopen jaren versterkt. Dat is nu heel goed terug te zien en dus zijn extra maatregelen niet nodig.”