Groningen krijgt nightrun door Stadspark

nieuws
Foto: Stefan Schweihofer via Pixabay

Groningen krijgt een heuse nightrun die gehouden gaat worden in het Stadspark. Het evenement vindt plaats op zaterdag 19 november waarbij het Stadspark aangekleed wordt met verlichting en muzikale verrassingen.

Volgens organisator Golazo Noord-Nederland moet het evenement gezien worden als een leuk en gezellig loopfestijn dat niet als een wedstrijd mag worden gezien. Deelnemers kunnen kiezen uit een korte en een lange route, waarbij de korte route ongeveer 6 kilometer is en de lange route een afstand van 10 kilometer heeft. “Het zijn toegankelijke afstanden voor zowel de getrainde als de beginnende loper. De route is bijzonder en sfeervol. We lopen in de avond door het prachtige Stadspark met mooie verlichting en leuke muzikale verrassingen. Het belooft een supermooi loopfeest te worden”, aldus de organisatie.

Helemaal nieuw is het evenement niet. Voorheen werd het georganiseerd op Groningen Airport Eelde. Maar om meer mensen te kunnen laten genieten van het evenement is het nu naar het Stadspark gehaald. De organisatie omschrijft het Stadspark ook als de ideale locatie dat groot genoeg is, genoeg sfeer heeft, en makkelijk en goed bereikbaar is.

Meer informatie, en inschrijven voor het evenement, kan op deze website.