Campagne tegen geluidsoverlast Schildersbuurt start weer op

nieuws

In de Schildersbuurt start aanstaande maandag, aan het begin van de KEI-week, de jaarlijks terugkerende campagne Ssst. Daarmee moet geluidsoverlast worden tegengegaan.

Met de campagne wil de gemeente, samen met studenten, overige bewoners en het WIJ-team, de geluidsoverlast in de buurt aanpakken. Aanvullend komen er in het najaar een overlastcoördinator en een medewerker samenlevingsopbouw van het WIJ-team. Sinds twee jaar geldt in de Schildersbuurt een strenger handhavingsbeleid. Als de politie geluidsoverlast constateert, volgt niet eerst een waarschuwing, maar komen er gelijk boetes.

De campagne wil eerder gemaakte afspraken over geluidsoverlast onder de aandacht brengen. Die afspraken ontstonden na brandbrieven van bewoners over de toegenomen overlast. Vervolgens hebben studenten en bewoners in een werkgroep afspraken gemaakt, zoals: wees elkaar niet tot last, blijf in contact, nieuwe studenten stellen zich voor aan buren, en na 22.00 uur is het stil in de wijk.

De overlastcoördinator gaat straks complexe overlast aanpakken in de Schildersbuurt en Korrewegwijk. Bovendien wordt hij of zij het aanspreekpunt voor de buurt, onder meer over mogelijke verbeteringen. De nieuwe medewerker samenlevingsopbouw gaat samen met studenten en bewoners wijkprojecten opzetten, zoals een jaarlijks kennismakingsfeest.