Brandweerman Bart blust zijn eerste brandje

nieuws
Foto: Rick ten Cate - tencatefotografie.nl

In een afvalbak aan de C.G. Wichmanstraat, nabij het Martini Ziekenhuis, heeft zondagavond brand gewoed. Dat meldt nieuwsfotograaf Rick ten Cate van tencatefotografie.nl.

De melding van de brand kwam rond 21.30 uur binnen waarop een tankautospuit van de Groningse brandweer ter plaatse werd gestuurd. “Het gaat om een afvalbak die in de brand staat”, vertelt Ten Cate. “De vlammen komen er uit en het gaat gepaard met enige rookontwikkeling.” De brandweer was er snel bij. “Men heeft het vuur geblust met één straal hogedruk. De brandweerlieden vertelden dat het collega Bart zijn eerste brandje was dat hij onder controle mocht brengen.”

Over de oorzaak van de brand is niets bekend. Hier wordt onderzoek naar gedaan.

Foto: Rick ten Cate – tencatefotografie.nl
Foto: Rick ten Cate – tencatefotografie.nl