Bauke Mollema zwaait deelnemers Bauke Mollema Tocht uit

nieuws
Foto: Rieks Oijnhausen

Honderden wielrenners en wielerliefhebbers fietsen zaterdag de Bauke Mollema Tocht. De deelnemers werden bij de start, op sportcentrum Kardinge, uitgezwaaid door de naamgever van de tocht, wielrenner Bauke Mollema.

De Bauke Mollema Tocht wordt voor de negende keer gehouden. Deelnemers kunnen kiezen uit drie afstanden van 65, 110 en 165 kilometer. De tocht van 65 kilometer voert onder andere via Zuidhorn, bij de 110 kilometer doen de deelnemers Zoutkamp aan en bij de 165 kilometer fietst men via Lauwersoog en Kollum terug naar Stad.

“De tocht is geschikt voor zowel de beginnende als de ervaren fietsliefhebbers”, laat Jansen Event Sportmanagement weten. “Zuidhorn kan in de route niet ontbreken, dit is het dorp waar Bauke is opgegroeid. Hij fietste dagelijks vanaf het dorp in het Westerkwartier naar zijn middelbare school. Met de dagelijkse tocht werd de basis gelegd voor de liefde voor de wielersport.” Mollema fietste zelf zaterdag ook mee waarmee hij fans en wielerliefhebbers de kans gaf om met hem mee te fietsen.

Foto: Rieks Oijnhausen
Foto: Rieks Oijnhausen
Foto: Rieks Oijnhausen
Foto: Rieks Oijnhausen
Foto: Rieks Oijnhausen
Deel dit artikel: