Aaltense wethouder fietst langs alle straten van Monopoly: “Groote Markt, Heerestraat en A-Kerkhof”

nieuws
Foto: Gianni Crestani via Pixabay

Wethouder Ted Kok (CDA) van de gemeente Aalten is deze weken bezig met een bijzondere fietstocht. Samen met zijn vrouw Ingrid fietst hij langs alle straten die in het Monopoly-spel zijn te vinden. Dat meldt De Tubantia.

Het idee om de bijzondere fietstocht te ondernemen heeft Kok uit Dagblad De Gelderlander gehaald. Tijdens de coronapandemie besloot een stel uit de Achterhoek om een vergelijkbare fietstocht te ondernemen. Kok raakte geïnspireerd en, omdat het stel fietsliefhebbers zijn, werd er al snel een plan gesmeed. Vorige week werden Arnhem en Groningen bezocht. Deze tocht legde de wethouder alleen af omdat zijn vrouw moest werken. “Via Kampen ben ik naar Groningen gefietst”, schrijft Kok op zijn Instagram-pagina. “Vervolgens ben ik via Zwolle, waar ik de wedstrijd tegen De Graafschap bezocht heb, via Arnhem weer naar huis gefietst. Een tocht van 490 kilometer.”

Dit weekend staat deel twee op het programma waarbij Utrecht, Rotterdam en Den Haag bezocht worden. Via Noord-Brabant fietst men weer terug naar Gelderland. In elke stad wordt er een foto gemaakt bij het straatnaambord dat op het Monopoly-spel is te vinden. In Groningen werden er drie foto’s gemaakt. Op de Grote Markt, de Herestraat en het Akerkhof. Of zoals het in het spel staat afgebeeld: Groote Markt, Heerestraat en A-kerkhof. Bij Monopoly is het de bedoeling dat spelers straten kopen. Het is onbekend of de gemeente Aalten de genoemde straten nu in beheer heeft.