Werkzaamheden rond ‘facelift’ Minervaplein van start

nieuws
Een impressie van de eindsituatie rond Academie Minerva - Beeld via Gemeente Groningen

De gemeente Groningen gaat vanaf vandaag (donderdag) beginnen met de eerste werkzaamheden rond de ‘upgrade’ van het Minervaplein aan het Gedempte Zuiderdiep.

Als alles volgens plan verloopt, zijn de gele stenen op het plein nog voor de bouwvak vervangen door nieuwe exemplaren. Ook moet dan een plantenvak aangelegd zijn rond het beeld voor de ingang van de kunstacademie en staan er zes bankjes op het plein, gemaakt van oude gele stenen uit de binnenstad.

Na het terrassenseizoen gaan de werkzaamheden verder. In de tweede helft van het jaar wordt ook het asfalt vervangen door gele stenen en komen er geleidelijnen voor blinden en slechtzienden. Als de ‘upgrade’ klaar is, gaan fietsers op de rijbaan fietsen langs het plein. Hierdoor ontstaat er op de plek van het fietspad ruimte voor terrassen onder de bomen. De terrassen komen waarschijnlijk op dezelfde halfverharding te staan als bij het Akerkhof.

Deel dit artikel: