Werkstraf voor afhakken vier tenen van vriend

nieuws

Een 19-jarige man uit Ten Boer is vrijdag veroordeeld tot zestig uur werkstraf wegens het afhakken van vier tenen van een vriend van hem. Dat gebeurde in Vinkhuizen in november 2019. Dat meldt het Dagblad van het Noorden.

Na een conflict op sociale media ontstond er een vechtpartij in Vinkhuizen. Zijn vriend deelde een trap uit en de verdachte haalde uit met een machete en raakte de voet van zijn vriend. Toen ze terug reden naar huis voelde het slachtoffer zich niet lekker en reed men naar een ziekenhuis. Daar moesten vier tenen geamputeerd worden.

Het Openbaar Ministerie wilde niet tot vervolging over gaan, omdat het slachtoffer geraakt was doordat hij zelf trapte.

Het slachtoffer diende bij het gerechtshof een klacht in waardoor er alsnog een vervolging kwam wegens zware mishandeling. De rechter vond dat zowel de dader als verdachte schuld hadden en vond alleen zwaar lichamelijk letsel door schuld bewezen. Het slachtoffer diende ook een schadeclaim in, maar die werd afgewezen.

Deel dit artikel: