Voorstellingen De Noorderlingen op FestiValderAa gaan toch door: “Kop d’r veur”

nieuws
Foto: Amarins Elzinga

Een deel van de voorstellingen van theatergroep De Noorderlingen op FestiValderAa kan toch doorgaan. Dat laat een woordvoerder aan OOG Tv weten.

“Gisteren was een vreselijke dag”, vertelt Amarins Elzinga van De Noorderlingen. “Er vloeiden tranen, maar wat ook bij De Noorderlingen past dat is een groot doorzettingsvermogen. We geven niet zo maar op. En daar hebben we nu resultaat mee geboekt.” Vrijdag kreeg het gezelschap te horen dat vanwege vergunningtechnische redenen er geen voorstellingen gegeven konden worden op de locatie die men voor ogen had. “De locatie is voor ons super belangrijk. De voorstelling matcht namelijk met de locatie, daar hebben we naar toe gewerkt. En als je krijgt te horen dat er een streep door de voorstelling gaat, dan is dat vreselijk.”

Auke’s Landje
Elzinga: “Deze voorstellingen zijn de kers op de taart voor de huidige groep. Na de zomer slaat iedereen zijn of haar vleugels uit en gaat vervolgstudies oppakken in het land. Dit is het laatste wat men samen doet. Het heeft een grote waarde. Daarom zijn we gisteren gelijk gaan kijken, samen met de organisatie, waar is nu precies een vergunning voor aangevraagd. En welke locatie zou ook in aanmerking kunnen komen waar we ons verhaal zo goed mogelijk kunnen vertellen. Uiteindelijk zijn we terecht gekomen op de locatie Auke’s Landje. Daar hebben we twee jaar geleden ook gespeeld. En daar gaan we nu de resterende voorstellingen plaats laten vinden.”

Bezoekers
Voor zaterdag betekent het dat de voorstellingen van 15.00 en 18.00 uur niet door kunnen gaan. “We zijn nog druk bezig met de voorbereidingen, en we proberen één te worden met de nieuwe locatie. De voorstelling van 21.30 uur begint om 21.00 uur. De voorstellingen morgen vinden plaats volgens het reguliere schema. Alle bezoekers die gisteren en vandaag zijn teleurgesteld, daar wordt contact mee opgenomen. Op deze nieuwe locatie hebben we een grotere capaciteit, waardoor er meer bezoekers welkom zijn. We proberen dus alle bezoekers te verplaatsen.”

“Positieve gezichten”
Elzinga is blij: “We hebben de schouders er onder gezet, en in samenwerking met de organisatie van het festival hebben we dit voor elkaar gekregen. En daar zijn we heel blij mee. Als ik nu ook om me heen kijk dan zie ik veel positieve gezichten.” Meer informatie over de voorstelling en het festival vind je op deze website.