Verdachte dodelijke schietpartij Haddingestraat blijft drie maanden langer vastzitten

nieuws
Foto: Rick ten Cate - tencatefotografie.nl

De 24-jarige man die begin deze maand in de Haddingestraat op een groep mannen uit Leeuwarden schoot, blijft drie maanden vastzitten. Dat meldt het Dagblad van het Noorden.

De Groninger wordt verdacht van doodslag en twee pogingen daartoe. Bij de schietpartij kwam een 50-jarige inwoner van Leeuwarden om het leven. De verdachte blijft vastzitten in afwachting van zijn strafzaak. Een eerste tussentijdse zitting staat gepland op 18 oktober. Er is dan nog geen sprake van inhoudelijke behandeling.

Volgens justitie lijkt er vooralsnog sprake te zijn van doodslag, en niet van moord. Er zou geen sprake geweest zijn van voorbedachte rade. De achtergrond van de schietpartij is niet duidelijk. Volgens buurtbewoners zou de schutter een drugsdealer zijn. De gemeente Groningen heeft inmiddels maatregelen genomen: er geldt een samenscholingsverbod voor de Haddingestraat en café d’Olle Grieze is gesloten.

Deel dit artikel: