Treinverkeer rond Hoofdstation weer opgestart na melding gaslekkage

nieuws
Foto: Rick ten Cate - tencatefotografie.nl

Het treinverkeer rond het Hoofdstation heeft woensdagavond enige tijd stilgelegen vanwege een vermeende gaslekkage.

De problemen begonnen rond 19.25 uur. “Er is een gaslucht geroken op spoor 5 en 6”, vertelt ProRail-woordvoerder Joke van der Cruysen. “Wij hebben daarop de hulpdiensten ingeschakeld. Brandweer Groningen gaat onderzoek doen wat er precies aan de hand is. Het treinverkeer rond Groningen is deels stilgelegd. Van Groningen naar Zuidhorn en richting Groningen Noord rijden geen treinen. Dit hebben we gedaan om de hulpdiensten de ruimte te geven.”

Wisselverwarming
Brandweerwoordvoerder Geert Walburg: “De gaslucht is naar alle waarschijnlijkheid veroorzaakt door een lek in een gasleiding voor de wisselverwarming. We ruiken op het station een gaslucht en we hebben een gedeelte van het Hoofdstation ontruimd. Er is geen gevaar voor de omgeving. Een storingsploeg van ProRail komt ter plaatse, zodat we samen met hen een plan de campagne kunnen maken om dit op te lossen.”

ProRail werd rond 21.20 uur dat de problemen voorbij zijn. Van der Cruysen: “Er is door de brandweer, samen met een storingsploeg, onderzoek gedaan. Daarbij hebben we niks aangetroffen. Voor de zekerheid hebben we nog bij en in een trein van Arriva gekeken. Maar ook daar bleek niks aan de hand te zijn. Inmiddels is het treinverkeer weer hervat.” Inmiddels rijden de treinen weer volgens de dienstregeling.

Foto: Rick ten Cate – tencatefotografie.nl
Foto: Rick ten Cate – tencatefotografie.nl
Foto: Rick ten Cate – tencatefotografie.nl