Scheepvaartverkeer Van Starkenborghkanaal hervat, boeren verlaten brug Gaarkeuken

nieuws
Foto: ingezonden

Het scheepvaartverkeer op het Van Starkenborghkanaal is hervat. Dinsdagavond rond 18.00 uur verlieten de boeren de brug bij Gaarkeuken.

De brug werd maandagochtend in alle vroegte geblokkeerd door boeren die daarmee protesteerden tegen de stikstofplannen van het kabinet. De blokkade verliep ontspannen. Een ooggetuige meldde maandagavond dat het gezellig was, dat er muziek klonk, en dat de stemming goed was. Dinsdagmiddag kwam burgemeester Ard van der Tuuk (PvdA) van de gemeente Westerkwartier met een ultimatum waarin de boeren werden opgeroepen om de brug om 18.00 uur te verlaten. Daar werd door de boeren gehoor aan gegeven.

Rijkswaterstaat laat weten dat het scheepvaartverkeer inmiddels weer op gang is gekomen. “Voor de scheepvaart geldt nu dat voor een vlotte doorstroming de aanwijzingen van Rijkswaterstaat opgevolgd moeten worden. Passage gebeurt op oorspronkelijke volgorde.”