Brug Gaarkeuken nog steeds geblokkeerd door boeren: “Het is hier erg gezellig”

nieuws
Foto: ingezonden

De brug bij Gaarkeuken, ten zuiden van Grijpskerk, wordt maandag aan het einde van de avond nog altijd geblokkeerd door boeren. De blokkade begon maandagochtend.

Gaarkeuken is een belangrijke schakel op de Hoofdvaarweg Lemmer Delfzijl. Met het blokkeren van de brug is scheepvaartverkeer via het Van Starkenborghkanaal richting Stad onmogelijk. “De sfeer is hier heel gezellig”, laat een ooggetuige even na 23.00 uur weten aan OOG Tv. “Er klinkt Nederlandstalige muziek, de mensen zijn vriendelijk en er komen ook veel belangstellenden even kijken. Zojuist leek het er op dat de actie ten einde was toen er tractoren werden weggereden, maar vrij snel daarna werden er weer nieuwe voertuigen aangevoerd.”

In de rest van het land zijn de meeste acties ten einde. Zo zijn er geen wegblokkades meer. Wel worden nog diverse distributiecentra geblokkeerd in Woerden, Oost-Nederland en in Friesland. In Sneek greep de politie hardhandig in om een geblokkeerd distributiecentrum te ontzetten. Volgens de politie zijn hierbij vier mensen gearresteerd. In Heerenveen heeft de politie traangas ingezet om een blokkade te beëindigen. De boeren voeren actie vanwege de stikstofplannen van het kabinet.

Foto: ingezonden
Deel dit artikel: