Regina Bouius-Riemersma wordt nieuwe directeur Nationaal Coördinator Groningen

nieuws
Foto via Provincie Fryslân

Met ingang van 1 september 2022 wordt Regina Bouius-Riemersma algemeen directeur Nationaal Coördinator Groningen.

Bouius-Riemersma werkt sinds 2017 als provinciesecretaris en algemeen directeur van de provincie Fryslân. Eerder was Bouius-Riemersma werkzaam als directeur bij het UMCG en hoofddirecteur uitvoering bij DUO. Daarnaast was Bouius-Riemersma directeur Asiel en Bescherming bij de Immigratie en Naturalisatiedienst (IND) en gemeentesecretaris in Zwolle.

“Het werk van NCG kan altijd rekenen op grote maatschappelijke en politieke belangstelling. Deze dynamische en complexe omgeving vereist dat NCG als organisatie betrouwbaar is en resultaatgericht”, vertelt Bouius-Riemersma over haar nieuwe functie. “Tegelijkertijd is het werk van NCG betekenisvol met direct contact met getroffen inwoners en organisaties in het aardbevingsgebied; het is echt mensenwerk. Ik kijk ernaar uit om samen met de collega’s van NCG en alle betrokken partijen vorm te geven aan deze belangrijke en verantwoordelijke opdracht. In deze functie kan ik een bijdrage leveren aan een doelmatige en rechtvaardige versterkingsoperatie, met oog voor de menselijke maat.”

Bouius-Riemersma volgt Peter Spijkerman op, die vanaf september meer tijd wil spenderen aan zijn hobby’s en zijn gezin, nu hij de zestig is gepasseerd.