Posters, flyers en ansichtkaarten van Minerva-studenten voor 350 jaar Groningens Ontzet

nieuws

Studenten van de opleiding Vormgeving van Academie Minerva hebben, speciaal voor de 350ste viering van het Groningens Ontzet, een vijftal posters, flyers en ansichtkaarten ontworpen.

Deze zomer zullen de posters op veel plekken in Groningen te vinden zijn, want de Stichting 350 jaar Groningens Ontzet (GO350) gaat de vijf ontwerpen gebruiken om de aandacht voor de festiviteiten in de Stad ermee aanzwengelen.

De groep studenten die de posters heeft gemaakt (Amerah Alabdulrahman, Susan Winkels, Daniel Demev, Arsa Negrişan  en Lisa Boudewijns) bestond voor een deel internationale ontwerpers in spé. Bij de start van de opdracht waren zij nog geheel onbekend waren met de geschiedenis van het Groningens Ontzet. De Nederlandse studenten werkten samen met de internationals en de frisse, onafhankelijke kijk van de buitenlandse studenten richtte voornamelijk op het aanspreken van jongere Groningers.