Piekopvang voor 111 internationale studenten

De gemeente organiseert tijdens de piekperiode opvang voor internationale studenten die na de zomer in Groningen gaan studeren. Het gaat om 111 plekken.

Vanaf augustus komen weer veel internationale studenten naar de stad om te studeren aan de RUG of Hanze. Er is dan sprake van een piekperiode. Nieuwe studenten komen aan, terwijl afgestudeerde studenten vaak nog niet uit hun kamers vertrokken zijn. Voor deze piekperiode is extra opvang geregeld. Het gaat om 111 plekken op twee-, drie- en vierpersoonskamers en een kleine slaapzaal.
Die zijn verspreid over locaties aan de Vondellaan, Admiraal de Ruijterlaan, Donderslaan en Hoogeweg.

Internationale studenten kunnen de plekken boeken voor de periode tussen 1 augustus en 1 november via ‘athomeingroningen.com’. De gemeente en het onderwijs drukten hen eerder al het volgende op het hart: “Zorg dat je vóór 1 augustus een kamer hebt gevonden. Besluit je toch om zonder kamer naar Groningen te komen, dan ben je hoogstwaarschijnlijk voor langere tijd aangewezen op hotels of hostels, mocht daar nog plaats zijn.”

Deel dit artikel: