Paterswoldseweg weer open voor alle verkeer

nieuws
Foto: Aannemerscombinatie Herepoort

De Paterswoldseweg is donderdag weer open voor al het verkeer. De weg zou oorspronkelijk donderdagavond om 22.00 uur weer vrijgegeven worden.

De afgelopen week was de weg afgesloten vanwege het intrillen en heien van buispalen. Het naheien van de buispalen, met een doorsnede van 120 centimeter, liep enige vertraging op. De grond bij de Paterswoldseweg bleek steviger dan gedacht. Hierdoor was een zwaarder heiblok nodig. Door deze uitloop is nog geen begin gemaakt met het intrillen van de damwanden. Die werkzaamheden starten begin volgende week.

Bij de Paterswoldseweg wordt een nieuw viaduct gebouwd, aan de zuidkant van het eerder gebouwde viaduct. In augustus en september vinden betonwerkzaamheden plaats. In november worden de liggers geplaatst. Dit zijn de horizontale delen van het viaduct. Wanneer het nieuwe viaduct helemaal klaar is, gaat het verkeer richting Julianaplein hierover heen rijden. Dit gebeurt naar verwachting volgend jaar. Tot slot worden de tijdelijke weg en het tijdelijke viaduct weer afgebroken.