Omwonenden Vrijheidsplein: maandagnacht en dinsdagochtend geluidsoverlast

nieuws
Foto: Rijkswaterstaat via Aanpak Ring-Zuid

Omwonenden van het Vrijheidsplein moeten komende maandag en dinsdag rekening houden met geluidsoverlast. Dan voert aannemerscombinatie Herepoort een grote betonstort uit aan de noordkant van het verkeersknooppunt.

De grote operatie begint maandagavond rond 18.00 uur en gaat de hele nacht door. Pas dinsdagochtend om 12.00 uur gaan de betonpompen uit, die waarschijnlijk een bron van geluidsoverlast zullen zijn voor de omgeving. Ook de 150 betonwagens die tijdens deze nacht af en aan rijden, kunnen de omgeving wakker houden. Aanpak Ring-Zuid waarschuwt ook hotelgasten van het Mercure Hotel aan de Expositielaan en het Leonardo Hotel aan de Laan van de Vrijheid dat er geluidsoverlast kan zijn.

De betonstort is nodig voor de bouw van het dek van een zogenaamde verbindingsboog, die het verkeer vanaf het Julianaplein naar de westelijke ringweg moet gaan leiden. De betonstort kan alleen ’s nachts worden uitgevoerd, omdat het beton in de zon te snel zou uitdrogen. Volgens Aanpak Ring-Zuid is de stort een technische uitdaging, vanwege de ‘verkanting’: een dwarshelling die in de bocht komt, om te voorkomen dat de auto´s straks ‘uit de bocht vliegen’. Na de werkzaamheden moet het beton drie weken uitharden.