Na drie jaar afwezigheid weer wedstrijdje ‘extreem pittig eten’ bij restaurant aan Grote Markt

nieuws
Rechtenvrije foto via PxHere

Op donderdag 15 september biedt vleesrestaurant Smoke aan de Grote Markt weer een hele dag een podium aan ‘scherpe eters’ en aan toeschouwers die de deelnemers willen zien zweten.

De wedstrijd zou eigenlijk jaarlijks worden georganiseerd, na de eerste editie in 2019. Corona gooide echter geen extra chilipepers, maar roet in het eten. Nu keert de wedstrijd terug en mag de huidige kampioen (JJ Stevens uit Groningen) bezien of hij na drie jaar zijn kroon moet afstaan aan een nieuwe winnaar.

De wedstrijd, de ‘Chili Challenge Groningen’, bestaat uit vier eerste rondes met gerechten. De pepers in de sauzen gaan van heet naar heter naar extreem heet. Tijdens de vijfde finaleronde moeten de overgebleven deelnemers zich wagen aan een nu nog geheim, maar extreem heet gerecht. Daarna volgt de sudden death ronde als meerdere personen de finale ‘overleven’. De winnaar of winnares mag zichzelf een jaar lang de Chilikoning of -koningin Groningen’ noemen en wint een diner voor twee personen bij Smoke.

Het evenement vindt plaats op 15 september bij Smoke aan de Grote Markt. Voor toeschouwers is het evenement gratis. Meedoen aan de Challenge kost 12,50 euro, inclusief melk om de mond te blussen.