Lokale winkeliers en horeca-ondernemers komen met eigen Stadsgids

nieuws
Foto via Lutje Lokaal

Vanaf vandaag (dinsdag) is bij de VVV en bij verschillende toeristische plekken in Groningen de Stadsgids te vinden, waarmee toeristen zelf een route kunnen kiezen door de Stad. 

De gids is een initiatief van Lutje Lokaal, een initiatief van kleinere, Groningse winkeliers en horecaondernemers om tegenwicht te bieden aan grote ketens in Groningen.

In het boekje presenteren dertig ondernemers hun zaak en laten ze zien waar ze te vinden zijn. Dit voorjaar bleek uit een onderzoek van Lutje Lokaal dat veel bezoekers speciaal naar de Stad komen voor de kleine, lokale ondernemers, maar dat het winkelend publiek niet altijd weet waar deze lokale ondernemingen te vinden zijn.

“In de Stadsgids staan de parels van Groningen”, zegt Emmy Morren van De Heksenketel in de Folkingestraat. “We delen het uit aan iedereen die lokaal en uniek shoppen waardeert. Je kunt dan makkelijk vinden waar de leuke winkels zijn en waar je, tussen het winkelen door, even lekker wat kunt eten en drinken. De gids neemt je als het ware mee aan de hand en wijst je de weg door de binnenstad.”