‘Heien bij Paterswoldseweg mogelijk in groot deel Stad te horen’

nieuws
Foto: Aannemerscombinatie Herepoort

Het heien van nieuwe funderingspalen voor het viaduct over de Paterswoldseweg kan dit weekend en maandag tot ver in de Stad te horen zijn. Dat stel Aanpak Ring-Zuid vrijdagmiddag.

Aannemersconbinatie Herepoort is vandaag (vrijdag) al begonnen met de heiklus langs de Paterswoldseweg. Nu zijn dat nog kleinere heipalen, maar morgen (zaterdag) begint het grote werk. Daarvoor is donderdag en vrijdag een grote heistelling opgebouwd naast het viaduct.

Omdat zowel de kop van de heimachine als de grote heipalen die zaterdag, zondag en maandag de grond in gaan van staal zijn, veroorzaakt de klus waarschijnlijk een hoop herrie. Een groot deel van de Stad kan daar (afhankelijk van de wind) iets van gaan horen. De heiklus vindt plaats tussen 07.00 uur en 22.00 uur.

Over de Paterswoldseweg wordt een nieuwe overgang gebouwd van de zuidelijke ringweg. De noordelijke helft van dit nieuwe viaduct is al klaar. Nu wordt de fundering gebouwd voor het zuidelijke deel. De Paterswoldseweg is daarom tot donderdag 28 juli dicht bij het viaduct.

Mensen die willen zien hoe de zware heimachine de komende dagen tekeer gaat, kunnen hem live aan het werk zien via de webcam bij de werkzaamheden.