Groninger Museum gaat werken laten zien van kunstenares Bernadet ten Hove

nieuws
Foto: Jan Buwalda / Groninger Museum

In het Groninger Museum zijn vanaf komende herfst werken te zien van de Groningse kunstenares Bernadet ten Hove. Het is voor het eerst dat een solopresentatie van deze kunstenares te zien zal zijn.

De tentoonstelling zal bestaan uit een twintigtal twee- en driedimensionale kunstwerken. Ten Hove werd geboren in Raalte op 20 april 1957 en overleed drie jaar geleden in Désaignes, in de Ardèche in Frankrijk. In haar werken draait het voor een groot gedeelte om focus en precisie. “In een wereld waarin alles steeds efficiënter en sneller gaat, laat Bernadet de tijdloosheid van een bedachtzaam en uitvoering werkproces zien”, schrijft het Groninger Museum. “In haar maakproces experimenteerde zij vrijelijk met materialen en technieken.”

Voor de toeschouwer is er veel te zien: “De werken zijn met aandacht gemaakt. Het nodigt uit om een stapje dichterbij te zetten om alle details te bestuderen, maar ook om een stapje terug te doen om de werken in relatie tot elkaar te kunnen bekijken.” Ten Hove is lang actief betrokken geweest in het Groninger kunstleven. Als docent aan Academie Minerva, maar ook als kunstenaar in de stad. Toch is er in Groningen tot op heden, afgezien van een bescheiden presentatie in het Academiegebouw van Minerva, niet eerder een expositie van haar werk te zien geweest.

De tentoonstelling is te zien van 8 oktober tot en met 5 maart 2023 en wordt mede mogelijk gemaakt in samenwerking met Ton Mars en Frank Sciarone en met steun van Stichting Beringer Hazewinkel.