‘Geheel onnodig weggehaalde zebra’s zorgen voor gevaarlijke situatie op Zuiderdiep’

De raadsfracties van D66 en GroenLinks willen dat het gemeentebestuur nog eens kritisch kijkt naar de nieuwe voorrangssituatie op de kruising van het Gedempte Zuiderdiep met de Herestraat. 

Eind vorige week ontstond er veel kritiek over de nieuwe voorrangssituatie bij het Gedempte Zuiderdiep. Twee zebrapaden (ter hoogte van de C&A) zijn verdwenen. Het drukke kruispunt verleent nu voorrang aan bussen, waardoor fietsers en voetgangers in het nadeel zijn geraakt. Daarnaast hebben rechtdoor gaande voetgangers voorrang en moet afslaand verkeer hierop wachten.

“De zebrapaden maakten deze regel simpelweg duidelijker voor alle verkeersdeelnemers”, stelt woordvoerder Isa Peters namens D66 en GroenLinks.  “Door het weghalen van de zebrapaden is geheel onnodig een gevaarlijke situatie ontstaan.”

De fracties willen daarom weten waarom de gemeente heeft gekozen voor deze nieuwe voorrangsregels. Als het aan de twee partijen ligt, neemt het gemeentebestuur deze beslissing opnieuw onder de loep en houdt het de raad op de hoogte van de resultaten van deze evaluatie.