Fietsvallei Brailleweg vanaf vrijdagmiddag open

nieuws
Afbeelding uit video Aanpak Ring-Zuid

Fietsers langs de Brailleweg kunnen vanaf vrijdagmiddag 16.00 uur via een verdiept liggend fietspad onder de A28 en de bijbehorende op- en afrit door rijden.

De nieuwe ‘fietsvallei’ vervangt de oude fietsverbinding vanaf de Vondellaan richting het centrum, die onder het oude Julianaplein doorliep. Deze is vorig jaar voorgoed afgesloten. Bij het nieuwe Julianaplein is straks geen ruimte meer voor deze fietstunnel.

Dankzij de ‘fietsvallei’ is er nu een nieuwe, veilige fietsverbinding voor bewoners van De Wijert en de leerlingen van de scholen bij de Vondellaan. Maar de nieuwe fietsverbinding Brailleweg-binnenstad is nog niet helemaal klaar. De fietsvallei sluit nu nog aan op de fietstunnel onder de Brailleweg door (de Amaliatunnel). In de toekomst loopt de fietsvallei door langs het Noord-Willemskanaal en komen fietsers uit bij de Parkbrug.

Aanpak Ring-Zuid maakte alvast een video over de aanstaande opening:

Deel dit artikel: