Fietsenstalling Grote Markt vanaf maandag twee weken dicht; tijdelijke stalling naast de ingang

nieuws

De fietsenstalling onder het Groot Handelshuis (de voormalige V&D) aan de Grote Markt is vanaf maandag twee weken dicht. Dat moet, omdat de entree naar de stalling wordt verbeterd en omdat er steigers voor de gevel van het bovenliggende pand worden geplaatst.

De gemeente kiest ervoor om de stalling tijdens de zomervakantie te sluiten, omdat er tijdens deze periode waarschijnlijk minder geparkeerd gaat worden. Normaal gezien staan er doordeweeks tussen de drie- en de zeshonderd fietsen in de stalling.

Wel neemt de gemeente maatregelen tijdens de sluiting, zo schrijft wethouder Philip Broeksma donderdagmiddag aan de gemeenteraad. Direct naast de ingang fietsenstalling Grote Markt wordt een tijdelijke fietsenstalling met 200 plekken ingericht. Deze tijdelijke stalling komt ter hoogte van de kolommen aan weerszijden van de Oude Ebbingestraat. De stalling is, net als de stalling onder het Groot Handelshuis, bewaakt. Ook zijn er iets verderop stallingen op straat aanwezig aan het Kwinkenplein en de Kreupelstraat. Daarnaast gaan de ‘fietsstewards’ bij de tijdelijke stalling parkeerders doorverwijzen naar de stalling Nieuwe Markt. Deze stalling is tijdens stapavonden meestal maar half bezet, waardoor ook hier zevenhonderd parkeerplekken beschikbaar zijn.

“Met bovenstaande maatregelen verwachten we dat we de fietsers goed kunnen faciliteren en daarmee ook eventuele druk op de openbare ruimte voorkomen”, besluit Broeksma. “We houden de situatie nauwlettend in de gaten en gaan, zo nodig,  direct bijsturen door bijvoorbeeld extra tijdelijke rekken of vakken toe te voegen. Daarnaast zullen we met coulance omgaan met fietsen die niet op een daarvoor bestemde plek staan.”