Eigenaar zweefmolen erkent aansprakelijkheid voor ongeval Meikermis

nieuws
Foto: Corné Sparidaens

De eigenaar van een zweefmolen heeft via zijn verzekeraar de aansprakelijkheid erkend voor het ongeval waarbij tijdens de Meikermis een vrouw gewond raakte.

Een 42-jarige vrouw uit Groningen stapte op zondag 15 mei in de zweefmolen ‘Around the World’ op de Grote Markt, toen deze plotseling begon te draaien. Ze kon nog net weer opstaan uit haar stoeltje en eruit klimmen, maar liep letsel op toen ze er alsnog uitviel en hard op de grond terechtkwam. Drie andere mensen die eerder al waren ingestapt, raakten licht gewond toen enkele bakjes op elkaar botsten.

Letselschadejurist Dennis Wijnia van letselschadebureau JBL&G uit Groningen claimt namens de vrouw de schade bij verzekeraar Achmea Personenschade. Het gaat om medische kosten tot het verlies aan inkomsten, van de schade aan haar kleding tot de kosten voor de nodige hulp in huis tijdens het herstel. Het is niet bekend of de drie anderen, die voor onderzoek per taxi naar het ziekenhuis werden gebracht, de eigenaar van de zweefmolen aansprakelijk hebben gesteld.

De attractie werd na het ongeluk meteen stilgezet. De zweefmolen voldeed aan alle keuringen. De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit en de kermiskeuringsdienst TUV hebben de zweefmolen onderzocht, maar de resultaten daarvan zijn nog niet bekend gemaakt. Eerder op de dag van het ongeluk zou er volgens JBL&G nog een ander incident met de molen zijn geweest, waardoor de stoeltjes op grote hoogte opeens niet meer draaiden. Na wat proefritjes is de attractie daarna toch weer opengesteld voor publiek, waarna het die avond alsnog mis ging.