Drogisterij vol ‘rook’ aan Helperplein

nieuws
Foto: Rick ten Cate - tencatefotografie.nl

De hulpdiensten moesten maandagavond in actie komen vanwege een vermeende winkelbrand aan het Helperplein. Bij aankomst bleek dat de soep niet zo heet gegeten werd, als ze werd opgediend.

De melding van de brand kwam rond 18.20 uur binnen bij de brandweer waarop een tankautospuit en een hoogwerker ter plaatse werden gestuurd. “Bij aankomst bleek de winkel vol rook te staan”, vertelt brandweerwoordvoerder Matthijs Noordhoff. “Samen met agenten en medewerkers van een beveiligingsbedrijf hebben we onszelf toegang verschaft tot de winkel. Al snel bleek dat er voor ons geen werk was. Er was geen brand. Daarop zijn we weer teruggekeerd naar de brandweerkazerne.”

Volgens nieuwsfotograaf Rick ten Cate van tencatefotografie.nl werd de rook veroorzaakt door een mistgenerator. De mist die deze apparaten verspreiden zijn bedoeld om bijvoorbeeld inbrekers het zicht te ontnemen. Het is onbekend waarom het apparaat aan is geslagen. Hier wordt onderzoek naar gedaan.

Foto: Mike Weening – Weening Fotografie
Foto: Mike Weening – Weening Fotografie
Deel dit artikel: