De Fontein in Ten Boer verandert schoolplein voor even in festivalterrein

nieuws
Foto: De Fontein

Na twee jaar corona vond basisschool De Fontein in Ten Boer het tijd om eens flink uit te pakken tijdens de laatste schooldag van het jaar. Geen simpel slotfeest dit jaar, maar een compleet festivalterrein verrees op het schoolplein.

Het thema van afgelopen woensdag was ‘De Wereld’. De kinderen maakten spelletjes en lekkernijen uit een land wat ze zelf hadden uitgekozen. Daarom stond onder meer het spel ‘de toren van Pisa’ in groot formaat op het schoolplein, konden er ringen worden gegooid om het Vrijheidsbeeld en stonden Mexicaanse sombreros in voor baskets. De hapjes bestonden uit Hawaiaanse fruitspiesjes, Franse pannenkoeken, Amerikaanse popcorn, Italiaanse salade, Mexicaanse wraps en Afrikaanse ‘safarikoekjes’. Daarnaast verzorgde elke groep (net als in voorgaande jaren)op het podium een korte act, dansend, zingend of met muziekinstrumenten.

“Het was overal lekker druk en heel gezellig”, laat schooldirectrice Ellen Meijer weten. “Het was een geweldig feest, een mooie afsluiting van het afgelopen schooljaar en een mooi begin van de zomervakantie.”