D66 kiest Sander Claassen uit Haren als lijsttrekker voor Statenverkiezingen

nieuws
Sander Claasssen - Foto via D66

De meerderheid van de D66-leden in Groningen heeft gekozen voor Sander Claassen uit Haren als lijsttrekker voor D66 bij de komende Provinciale Statenverkiezingen.

Leden van de partij in de provincie konden de afgelopen weken kiezen tussen twee kandidaten: Claassen en Peter Gerrits, de huidige fractievoorzitter van D66 in Provinciale Staten. Vrijdagmiddag werd bekend dat Claassen een meerderheid van de stemmen in de wacht heeft gesleept.

De in Usquert opgegroeide, maar in Haren woonachtige Claassen reageert verheugd op de uitslag van de interne stemming: “Ik ben ontzettend blij en trots dat de Groningse D66-leden hun vertrouwen aan mij hebben gegeven. Het voelt als een enorme eer om deze rol te mogen vervullen. Ik heb zin in de verkiezingscampagne, maar maak nu eerst tijd voor nieuwe ontmoetingen, en samen met D66-leden én andere trotse Groningers toekomstgerichte plannen te maken voor ons ‘Pronkjewail in golden raand’.”

Claassen is geen onbekende in de provinciale en de gemeentepolitiek. De Harenaar was in 2016 al enige tijd Statenlid in Groningen en vorig jaar nam hij zitting in de Groningse gemeenteraad.

De Provinciale Statenverkiezingen worden op 15 maart 2023 gehouden.