Bewoners Gravenburg bezorgd over gevaarlijke speeltuin Lutherstraat

nieuws

Bewoners van de wijk Gravenburg maken zich zorgen om de nieuwe speeltuin aan de Lutherstraat. Zij spreken van een gevaarlijke situatie door de plaatsing van diverse speeltoestellen.

Enkele maanden geleden is het oude piratenschip vervangen door nieuwe speeltoestellen. De indeling van de nieuwe speeltuin is tot stand gekomen via Facebook. Kinderen uit de wijk konden kiezen welke toestellen zij wilden hebben. Volgens de buurtbewoners kwam er pas op het laatste moment een gesprek tussen de gemeente en enkele omwonenden. De beslissing over de nieuwe speeltuin was toen al gevallen; er was enkel nog keuze tussen twee opties.

De gemeente heeft uiteindelijk een schommel geplaatst op twee meter afstand van de openbare weg, waar het verkeer met snelheden tot 50 km per uur vlak langs rijdt. Verder is een kabelbaan pal naast een druk fietspad geplaatst. Omwonenden zijn bang dat het een keer goed fout gaat.

Bovendien zorgen beide toestellen ook voor geluidsoverlast (tot diep in de nacht) en schending van privacy. De kabelbaan staat praktisch bij omwonenden in de achtertuin en de schommel staat op enkele meters van voortuinen en onder slaapkamerramen. Buurtbewoners hebben hiervan inmiddels tientallen meldingen gedaan bij de gemeente, maar die verwijst hen naar het WIJ team in Hoogkerk. Het Wij team zegt daar echter niet over te gaan. Omwonenden hebben ondertussen Wethouder Eelco Eikenaar van de situatie op de hoogte gesteld.