Bestuurder knalt met busje tegen Jan Altinkbrug, bijrijder gewond

nieuws
Foto: Rick ten Cate - tencatefotografie.nl

De bestuurder van een busje heeft woensdagmiddag de hoogte van de Jan Altinkbrug in Hoogkerk verkeerd ingeschat en heeft met het voertuig de brug geramd. Dat meldt nieuwsfotograaf Rick ten Cate van tencatefotografie.nl.

Het ongeluk gebeurde rond 14.00 uur op de U.T. Delfiaweg. “De schade is fors”, vertelt Ten Cate. “De bestuurder reed in de richting van het Hoendiep. De hoogte van de brug, of de hoogte van het busje, werden verkeerd ingeschat waardoor een botsing het gevolg was. Door de aanrijding is de bijrijder met het hoofd tegen de voorruit geklapt. Die is door medisch personeel voorzichtig onderzocht. Uiteindelijk hoefde deze persoon niet mee naar het ziekenhuis.”

Een bergingsbedrijf heeft het busje onder de brug vandaan getrokken. Vanwege het ongeluk was de U.T. Delfiaweg enige tijd afgesloten voor het verkeer.

Foto: Rick ten Cate – tencatefotografie.nl
Foto: Rick ten Cate – tencatefotografie.nl