Agenten treffen bij controle vuurwapen aan in auto Amsterdammers

nieuws
Foto: Rick ten Cate - tencatefotografie.nl

Bij een controle in de Stad hebben agenten dinsdagavond een vuurwapen aangetroffen in een personenauto met daarin twee inwoners van Amsterdam. Dat meldt de politie op sociale media.

De politie kwam de auto op het spoor dankzij een ANPR-camera. ANPR staat voor Automatic Number Plate Recognition. Deze camera scant nummerborden en vergelijkt de resultaten met een database waar kentekens van voertuigen in staan die om welke reden dan ook gezocht worden. Zo kon het gebeuren dat agenten een seintje kregen, waarna men op zoek ging naar de auto en deze al snel werd aangetroffen.

Naast een vuurwapen werden bij fouillering van de personen ook drugs aangetroffen. De inzittenden, twee mannen van 31 jaar uit Amsterdam, zijn aangehouden. Zij zijn overgebracht naar het cellencomplex. De politie doet verder onderzoek in de zaak.