1.200 foto’s ingezonden voor Groninger Scheurkalender

nieuws
Foto: Christiaan Gevers

Fotografen die weten te verbeelden wat mensen in Groningen beweegt, hebben nog twee weken de tijd om een foto in te sturen voor de Groninger Scheurkalender. Voor de achtste editie zijn inmiddels twaalfhonderd kiekjes ingezonden.

De twaalfhonderd inzendingen van dit jaar betekent dat het aantal inzendingen nu nog een stuk lager ligt dan de drieduizend inzendingen van vorig jaar. De organisatie verwacht echter dat er de komende twee weken een ‘sprint’ wordt gemaakt bij het inzenden van de foto’s.

Op 20 oktober zal burgemeester Koen Schuiling bekend maken welke foto’s er dit jaar in de kalender staan. Waar dat is, blijft tot eind september een verrassing. Naast de foto’s verschijnen er dit jaar ook vier gedichten op de kalender, gemaakt door stadsdichter Myron Hamming. Daarnaast worden de foto’s aangevuld met quotes uit het tijdschrift Noorderbreedte.

De inzendtermijn loopt af op 15 augustus 23.59 uur.  Een foto inzenden kan via de website van de Groninger Scheurkalender. De foto kan en mag van alles zijn, zolang de fotograaf met zijn of haar inzending maar antwoord geeft op de vraag wat hem of haar in Groningen beweegt.