Zaterdag overdag droog, in de avond en nacht kans op buien; zondag ook buien

nieuws
Foto: Robert van der Veen - niekerknieuws.nl

Zaterdag zijn er eerst flinke perioden met zon. In de middag neemt de bewolking toe en daarmee later ook de kans op een regen- of onweersbui. Het is koeler dan vrijdag, aldus OOG-weerman Johan Kamphuis.

Het wordt zaterdag 18 graden in het Lauwersmeergebied, tot 24 graden landinwaarts. Dat is meer dan tien graden koeler dan in Zuid-Nederland. De wind komt eerst uit het noordwesten, maar draait in de middag naar het noorden, windkracht 2 tot 3. In het Waddengebied toenemend naar noord, kracht 4. In de avond en nacht blijft er kans op een stevige regen- of onweersbui.

Zondagochtend kan er een enkele bui vallen, maar in de middag ontstaan er meer. Waar precies is nog onduidelijk. Een zwakke of matige noordwestenwind voert zondag frissere lucht aan, het wordt ongeveer 18 graden.

Komende maandag is het rustig en droog weer. Met geregeld zon wordt het 18 of 19 graden. Dinsdag en woensdag is het overwegend droog bij 22 of 23 graden.