Wanordelijkheden bij thuiswedstrijd tegen Ajax kosten FC Groningen 7.500 euro

nieuws
Foto Erick Bakker. Vuurwerk bij FC Groningen

FC Groningen heeft een boete van 7.500 euro geaccepteerd als schikking voor de wanordelijkheden in Euroborg rond de thuiswedstrijd tegen Ajax van begin april. Dat maakte de club dinsdagmiddag bekend.

Supporters van FC Groningen staken tijdens het duel in de Euroborg onder meer rookbommen, vuurwerk en fakkels af. Ook werd er vuurwerk op het veld gegooid, dicht bij doelman André Onana van Ajax. Vervolgens legde scheidsrechter Bas Nijhuis het duel enkele minuten stil. Begin april legde de club al stadionverboden op aan vijf supporters vanwege deze acties.

Doordat FC Groningen het schikkingsvoorstel heeft geaccepteerd, ziet de KNVB af van verdere vervolging. De club stelt het prachtig te vinden als supporters de ploeg ondersteunen, maar dan wel op een positieve manier. “Het afsteken van vuurwerk hoort daar niet bij”, zo schrijft de clubleiding op de website van FC Groningen. “De hoogte van deze boetes zal alleen maar verder oplopen bij eventuele toekomstige overtredingen. Het mag duidelijk zijn dat dit FC Groningen enorm schaadt, zowel financieel als het imago van de club.”