Voormalig pand Leger des Heils Damsterdiep gaat ruim honderd asielzoekers uit Ter Apel huisvesten

nieuws
Foto via Google Maps - Streetview

De gemeente Groningen gaat het voormalige pand van het Leger des Heils aan het Damsterdiep 267 inzetten als crisisopvang asielzoekers. In totaal is er plek voor ruim honderd mensen die zich hebben gemeld in Ter Apel, maar waar geen plek voor is.

Dat maakte de gemeente Groningen vrijdag bekend. De extra bedden zijn bedoeld om de asielzoekers voor enkele weken onderdak te bieden. De  gemeente gaat het pand Damsterdiep 267 per direct klaarmaken. De gemeente is, naar eigen zeggen,  verantwoordelijk voor de begeleiding, het beheer en de veiligheid van de mensen in het pand.

Volgens de gemeente gaat het om een korte inzetperiode van het voormalige Legers des Heils-gebouw (uiterlijk tot half juli). Dan moet het pand weer gereed gemaakt worden voor piekopvang van internationale studenten.

Het is niet de eerste keer dat er asielzoekers in het in het voormalige pand van het Leger des Heils worden opgevangen. Na de sluiting van de COA-opvang in de voormalige XL-teststraat bij P+R Meerstad ving de gemeente er ook al enige tijd asielzoekers op. Deze mensen worden inmiddels in wooncontainers aan de Sint Petersburgweg.