Studenten staan stil bij slavernij, discriminatie en racisme

Een graffiti workshop over namen en het gesprek aangaan met een politieagent. Dit zijn twee van de vele activiteiten die het Noorderpoort organiseert voor de Keti Koti themaweek. 

Tot vrijdag 1 juli worden er door Noorderpoort een allerlei activiteiten georganiseerd vanwege Keti Koti. Dit is het feest waarbij de afschaffing van het slavernij verleden wordt gevierd, dit gebeurde in 1863. Studenten kunnen deze week onder andere naar de tentoonstelling Bitterzoet Erfgoed of een stadswandeling maken langs het slavernijverleden van Groningen.

Voor een groep studenten startte woensdagochtend met een gesprek met Joël Feliz, een inspecteur van de politie. Hij vertelde onder andere over vooroordelen, ‘Als mens hebben we allemaal vooroordelen. Het is belangrijk om te weten waar het voor dient en wat we ermee kunnen.’ Tijdens het gesprek kwamen ook de ervaringen van studenten aan bod.

Later op de middag ging een deel van de groep naar een graffiti workshop over achternamen. Er werd stilgestaan bij hoe belangrijk een naam kan zijn. Hierna gingen de studenten zelf aan de slag met het maken van een graffitikunstwerk met hun eigen namen.

 

 

Deel dit artikel: