Stadspark maakt zich op voor concertreeks: “Ruim 100.000 mensen”

Het wordt een drukke week op de voormalige drafbaan in het Stadspark. Verdeeld over drie concertdagen worden ruim 100.000 bezoekers verwacht.

Na twee jaar corona kan concertorganisator MOJO eindelijk beginnen aan de terugkeer in Groningen. Zondag is wat meer een festival dag, Stadspark Live. Woensdag vindt de Hella Mega Tour plaats, met onder andere Weezer, Fallout Boy en Green Day. De klap op de vuurpijl is donderdag, wanneer Guns ’n Roses voor ruim 52.000 bezoekers gaat zorgen.

Ook voor concertorganisator MOJO is de terugkeer een mooie gebeurtenis: “Het is fijn om hier na 20 jaar weer terug te zijn met zulke grote evenementen. Ik zie dit niet als een testcase, maar we kunnen wel een mooie basis leggen voor de toekomst,” vertelt Camiel le Rutte van MOJO. Camiel kan nog niet zeggen welke bands er voor de komende jaren op de planning staan: “We moeten zeker open staan voor grotere bands in de lijn van Guns ’n Roses. Maar het is allemaal afhankelijk wat zich aanbiedt aan bands.”

Deel dit artikel: