Raadsfracties wil opheldering over snel besluit verplaatsing warenmarkt van Grote Markt

nieuws
Foto: Joris van Tweel

Verschillende oppositiefracties in de Groningse gemeenteraad willen opheldering van het college over de manier waarop het begin deze maand besloot om de warenmarkt te verplaatsen van de Grote Markt naar de Vismarkt, het A-kerkhof en de ‘snackstraat’.

De fracties van Stadspartij 100% voor Groningen, VVD en CDA stelden maandagmiddag schriftelijke vragen aan het gemeentebestuur over de kwestie.

Hoewel het plan om de warenmarkt weg te halen van de Grote Markt er al lange tijd lag, hakte college op 31 mei de knoop door om de marktkramen niet meer toe te staan. Een dag later, op 1 juni, moesten de marktkramen direct verdwijnen. Dat kwam als een grote verrassing voor de ondernemers en leidde tot grote verontwaardiging.

“De ondernemers geven aan dat zij zich onvoldoende betrokken en gehoord voelen” zegt Amrut Sijbolts (fractievoorzitter Stadspartij – 100% voor Groningen). “Dit alles naar aanleiding van het opheffen van de warenmarkt op de Grote Markt, het samenvoegen op de Vismarkt en het inrichten van een nieuwe ‘snackstraat’”.  Ietje Jacobs (fractievoorzitterVVD) vult aan: “In de mails geven de marktkooplui aan zich overvallen te voelen over het moment van invoering én dat ze ontevreden zijn over de manier waarop ze zijn geïnformeerd.”

Deel dit artikel: