Project moet kinderen in Ten Boer enthousiast maken om muzieklessen te volgen

Leerlingen van CBS De Fontein en fanfare Volharding hebben woensdagavond een concert gegeven in Ten Boer. Het concert vond plaats op het plein voor het Buurhoes in het dorp.

Het concert is het resultaat van een project dat na de meivakantie is gestart. Jan Werkman, die afgestudeerd is aan het conservatorium en dirigent is van diverse orkesten, is een aantal weken op school geweest in het kader van een scholenproject. Het project heeft kinderen laten kennismaken met instrumenten. In dit geval ging het om blaasinstrumenten. Met het project heeft men kinderen laten zien hoeveel plezier je kunt hebben als je samen muziek maakt.

Tijdens het project was er voor alle kinderen een blaasinstrument waarbij ze na de eerste les al een aantal noten konden blazen. Het instrument mocht mee naar huis zodat thuis geoefend kon worden. Na een aantal lessen was het tijd voor een concert. Zo werd een aantal solo’s gespeeld en werd samen gespeeld met Volharding. Het oeuvre bestond uit bekende liedjes. Doel van het project is dat men hoopt dat kinderen de smaak te pakken hebben gekregen en doorgaan met het volgen van muzieklessen.

Deel dit artikel: