OM wil Stadjer (33) 2,5 jaar achter de tralies voor verkrachting 15-jarig meisje

nieuws
Foto: Rechtspraak.nl

Als het aan het Openbaar Ministerie ligt, gaat een 33-jarige man uit Groningen tweeënhalf jaar celstraf uitzitten voor de verkrachting van een vijftienjarige meisje.

Dat meldt RTV Noord vrijdagmiddag.

De man zou het meisje in 2017 hebben ingepalmd, door zich op een datingsite voor te doen als een negentienjarige. Daarop volgde een aantal afspraken op afgelegen plekken en parkeerplaatsen. Daarbij gebruikte de Stadjer een valse naam. Uiteindelijk mondden deze afspraakjes uit in een verkrachting, die in september van 2017 plaatsvond in Winschoten.

Het meisje wist zich na de verkrachting van de Stadjer te bevrijden en vluchtte. Hoewel een vriend wist van de verkrachting, wilde het jonge slachtoffer destijds geen aangifte doen. Maar nadat de moeder van het meisje een jaar later achter het incident kwam, volgde wel een aangifte tegen de Stadjer.

De 33-jarige Groninger ontkent alle aantijgingen. De man en zijn advocate stellen dat er alleen is gepraat tijdens de afspraakjes. De verdediging vindt dan ook dat de Stadjer vrijgesproken moet worden wegens gebrek aan bewijs.

Over twee weken hoort de verdachte wat de rechter denkt over de zaak.