Noorderzon maakt volledig internationaal programma bekend

nieuws
Foto: Niels Knelis Meijer

Vanaf komende zaterdag kunnen belangstellenden kaarten kopen voor het volledige internationale hoofdprogramma van Noorderzon.

Dinsdagmiddag werd het gehele internationale programma bekend gemaakt. Onder meer Grupo de Rua (Brazilië), l’Amicale (Frankrijk), Sam Green & JD Samson (VS) en gitaarlegende Gary Lucas (bekend van Captain Beefheart, Jeff Buckley en Nick Cave) komen naar Groningen.

Eerder dit jaar maakte de festivalorganisatie al bekend dat Compagnie MPTA uit Frankrijk op gaat treden in MartiniPlaza tijdens Noorderzon. Eerder maakte de organisatie ook de namen van Peter Buwalda & Peter Middendorp, Ad Vingerhoets, The Weather Station, Donny Benét, David Keenan, Minyo Crusaders, Togo All Stars, Natalie Bergman, Meindert Talma en Freek de Jonge bekend als acts die in augustus naar Groningen komen.

De 31e editie van Noorderzon vindt plaats van donderdag 18 t/m zondag 28 augustus, in het Noorderplantsoen en op verschillende locaties in de binnenstad. De komende weken kondigt het festival meer acts aan. Op 18 juli moet het programma compleet zijn. Dan gaan ook alle kaarten in de verkoop.

Het volledige hoofdprogramma voor Noorderzon is hier te vinden.