Meindert van Veen keert terug bij Donar

sport
Afbeelding uit video Donar

Na twee jaar afwezigheid keert Meindert van Veen terug bij Donar. Dat maakte de club maandagochtend bekend.

Van Veen gaat een rol spelen als mentor (adviseur) van de trainersploeg van Donar, onder meer door te helpen bij het selectieproces voor het nieuwe Donar-team van dit seizoen.

De basketbalcoach uit Den Helder begon begin jaren tachtig als coach in de hoogste basketbalniveau van Nederland, als trainer van zijn thuisstad. Hij leidde de ploeg naar vijf landstitels. Daarnaast was hij 28 jaar coach van het Nederlandse vrouwenteam.

Van 2017 tot 2020 was Van Veen assistent-coach en video-analist bij Donar onder Erik Braal. Met Donar werd Van Veen twee keer Landskampioen, won twee keer de NBB-beker en won twee keer de SuperCup. Eind 2019 kreeg Van Veen te horen dat hij ernstig ziek was, wat er in 2020 toe leidde dat Van Veen afscheid nam bij Donar. Nu voelt Van Veen zich ‘een stuk beter’ en heeft de basketballer in hart en nieren weel ‘erg veel zin’ in zijn nieuwe uitdaging.

Donar sprak met Van Veen over zijn nieuwe rol binnen de Groningse basketbalformatie in de onderstaande video: